Appartementen

Grotius Den Haag
Het grootste project van Visietech in 20 jaar. 2 woontorens in centrum Den Haag die plek gaan bieden voor in totaal 655 woningen. Op de begane grond is er plek voor kantoren, winkels en horeca. Ook komt er een ondergrondse parkeergarage. De bouw van de torens is inmiddels gestart. 

De werkzaamheden voor Visietech voor Grotius Den Haag betreft het advies voor de W en de E installatie en het uitwerken van de installaties in 3D. 

Omvang van het project
655 appartementen
Commerciële ruimtes

Opdrachtgever
JP van Eesteren 

Functies
Winkels en horeca
Kantoren
Parkeergarage
Appartementen

Markthal in Rotterdam
In het centrum van Rotterdam is in 2015 een combinatie van een overdekte markt, supermarkt, food-winkels, horeca, wonen en parkeren geopend. Deze ontwikkeling wordt omzoomd door station Blaak, de Centrale Bibliotheek, de Binnenrotte en de Hoogstraat.
De werkzaamheden van Visietech voor de Markthal bestonden uit engineering, coördinatie en het 3D uittekenen van de hoofdinfra in de schachten van de appartementen, de installaties voor de winkels, horeca en marktvloer en de WKO-installatie inclusief distributienet, het opstellen van het bestek e nde calculatie van de WKO-installatie inclusief distributienet. De werkzaamheden gebeurden op basis van het definitieve ontwerp en het programma van eisen. Tijdens de bouw heeft Visietech de bouwbegeleiding en directievoering uitgevoerd.

Omvang van het project 
26.875 m2 appartementen
2.000 m2 versunits
4.600 m2 food en food gerelateerde winkels
1.600 m2 horecavestigingen
1.500 m2 supermarkt
1.200 m2 koeling- opslag en preparatieruimten
300 m2 winkels
Parkeergarage met 1.500 plekken 

Opdrachtgever
JP van Eesteren

Functie(s)
Winkels en Horeca

Marktvloer
Parkeergarage
Opslag/opslag koel/opslag bereiding/appartementen 

Opgeleverd in oktober 2014

Oude Dijk Tilburg
In Tilburg wordt een compleet kloostercomplex getransformeerd gezien de huidige situatie niet meer aan de actuele bouweisen voldoet. In de eerste bouwfase worden  40 appartementen voor zelfstandig wonende zusters of zusters met geringe zorgbehoefte  gerealiseerd. Later worden er nog eens 60 en 137 appartementen gerealiseerd. 

Omvang van het project
137 appartementen transformatie
40 appartementen nieuwbouw (fase I)
60 appartementen nieuwbouw (fase II)

Opdrachtgever
van der Weegen bouwgroep

Functie(s)
Appartementen

Fase I reeds opgeleverd (2018), renovatie oplevering 2020,  fase II nieuwbouw oplevering 2021.

Albeda College Mathenesselaan en Breitnerstraat Rotterdam
Eind 2018 is de transformatie van het oude Albeda College gestart. Dit voormalig schoolgebouw zal worden getransformeerd naar 51 luxe appartementen. Al eerder is een ander gebouw van het Albeda College getransformeerd naar 45 appartementen. De werkzaamheden voor Visietech betrof het advies voor de W & E installaties + bijbehorende berekeningen, W & E uitgewerkt in 3D en hiermee het BIM traject doorlopen. Aansluitend daarop tijdens uitvoering controle op regelgeving/ondersteuning opdrachtgever. 

Omvang van het project
51 appartementen Matthenesselaan
45 appartementen Breitnerstraat 

Opdrachtgever
VORM

Functie(s)
Appartementen

Breitnerstraat reeds opgeleverd. Mathenesselaan oplevering 2020.

St. Josephkerk Alkmaar
Dit monumentale pand wordt omgebouwd naar een eigentijdse woongebouw met 7 riante en zeer luxe appartementen. Alle woningen hebben een zeer riant terras en een eigen buitenruimte + eigen parkeerplaats op het terrein. De werkzaamheden voor Visietech betreft het advies voor de W & E en het uitwerken in 2D.

Omvang van het project
7 luxe appartementen 

Opdrachtgever
VINK bouw

Functie(s)
Appartementen

Start bouw in Q2 2020 

Rokade en Het terras aan de Maas toren II Spijkenisse
In Het terras aan de Maas worden 116 huurappartementen, nieuwbouw koopappartementen en penthouses gerealiseerd. Terras aan de Maas is een dubbelproject met twee vergelijkbare appartemententorens. Visietech heeft voor Rokade (toren I) de ontwerpen van de WKO-installatie in 3D tekeningen gemaakt en voor toren II het advies voor de W & E installaties, het uitwerken in 2D en het bestek mogen schrijven. 

Omvang van het project
De Elementen 263 appartementen
Het terras aan de Maas 116 appartementen 

Opdrachtgever
VORM

Functie(s)
Appartementen

Rokade in 2013 opgeleverd, van Het terras aan de Maas is de bouw in Q1 2019 gestart, oplevering wordt verwacht najaar 2020

 

Open Veste Purmerend
De Open Veste wordt als het ware een moderne veste met 163 appartementen, 21 grondgebonden woningen en een half verdiepte parkeergarage. Visietech heeft hiervoor het complete advies voor de W & E installatie gedaan, het uitwerken in 3D en BIM traject + bijbehorende berekeningen voor het advies. 

Omvang van het project
163 appartementen
21 grondgebonden woningen 

Opdrachtgever
Bebouw

Functie(s)
Appartementen en woningen

Start bouw Q1 2020

Kwakelkade Alkmaar
Begin 2020 start de bouw van de 135 appartementen aan de Kwakelkade in Alkmaar. Naast deze 135 appartementen komen er ook 5 woningen en een dubbellaagse parkeergarage. Visietech heeft hierin het complete W & E advies gegeven + de bijbehorende berekeningen. Daarnaast is ook alles uitgewerkt in 2D. 

Omvang van het project
135 appartementen
5 woningen
Dubbellaagse parkeergarage

Opdrachtgever
VINK bouw

Start bouw Q1 2020

Het Kristalpark Leerdam
Reeds is de bouw van 12 halfvrijstaande woningen en 24 luxe appartementen begonnen. Visietech heeft hierin het complete advies van de W & E installatie gegeven met de bijbehorende berekeningen + de tekeningen in 2D. 

Omvang van het project 
24 appartementen
12 woningen
Parkeergarage

Opdrachtgever
Gebroeders Blokland

Oplevering juli 2020

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.