V I S I E T E C H 
WERKT GEÏNSPIREERD AAN NIEUWBOUWCONCEPTEN

Visietech adviseert installateurs, ontwikkelaars, aannemers en architecten over duurzame technische oplossingen voor nieuwbouwwoningen. 

Terug naar startpagina

De begane grond wordt uitgevoerd met vloerverwarming, hier wordt de meeste energie verbruikt. Voor het comfort adviseren wij om ook de zolder uit te voeren met vloerverwarming om zo de koude val in het trapgat te voorkomen. De badkamer wordt uitgevoerd met een elektrische radiator.

Op de slaapkamers wordt 1 extra WCD aangebracht voor het later kunnen plaatsen van een elektrische radiator of IR paneel.

Voor de opwekking worden 2 warmtepompboilers opgesteld, de Elco Aerotop DHW 200 voor de begane grond en de Elco Aerotp DHW 250 sys voor het warmtapwater en de verwarming op zolder.

Middels de warmtepompboiler Elco Aerotop 250 sys wordt de woning voorzien van warmtapwater.

Afhankelijk van de EPC eis kan er een neveldouche of douche WTW worden toegepast. Uiteraard is een traditionele waterbesparende douche of douche WTW ook mogelijk. 

De woning wordt geventileerd middels een decentraal WTW systeem. Op de begane grond worden in de woonkamer en de keuken in de voor- en/of achtergevel een unit geplaatst.  Deze units zorgen het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat met een aangename temperatuur en verse lucht in ruimten op de begane grond. Het systeem werkt volledig automatisch.

Op de verdieping wordt de ventilatielucht afgevoerd middels een ventilatiebox en toegevoerd middels ventilatieroosters boven/in de ramen van de slaapkamer(s). Voor de verdieping wordt de ventilatielucht afgezogen in de keuken, toiletruimte, technische ruimte, wasmachineruimte en badkamer.

Om te voldoen aan de EPC eis van 0,4  zijn zonnepanelen benodigd. Afhankelijk van de oriëntatie en isolatiewaarden zal dit variëren, per project zal dit moeten worden berekend.